top of page
PLAKBAND
copy_724708101.png
copy_724708101.png
copy_724708101.png
PLAKBAND POSTERS (6).png
PLAKBAND POSTERS (6).png
PLAKBAND POSTERS (6).png
PLAKBAND POSTERS (7).png
PLAKBAND POSTERS (7).png

8 ontwerpen, 7 jonge kunstenaars, 350 posters

Je ziet hier het werk van Miriam Hup, Josephine Odhil, Estebe Duin Rodrigues, Rozy Sapelkine, Fien Rijks, Floor Kuiper en Vitajoy Bresser.

Met PLAKBAND bieden we jonge makers de kans om hun werk tentoon te stellen aan de bewoners van Amsterdam West. Deze werken zijn onderdeel van een postercampagne die verspreid is over verschillende locaties in de stad.

10.jpg
copy_724708101.png

Ik ben 21, ik zit nu in jaar drie van mijn studie Illustratie aan de HKU. Ik verkoop veel van mijn werk via etsy en marktjes, en daarnaast doe ik soms editorial opdrachten erbij (denk aan kranten, websites, etc.) Ik zou graag nog een keer een grote muurschildering willen maken van mijn werk, en het lijkt mij ook heel gaaf om te kunnen leven van het verkopen van prints, kaarten, stickers etc. Verder ben ik momenteel veel bezig met keramiek, ik hoop ook over een tijdje mijn eigengemaakte mokken en borden te kunnen verkopen! Waar ik nog meer van hou: kringloopwinkels, lezen, kunstgeschiedenis, mijn moestuin bijhouden, en dingen verzamelen zoals postzegels, mooie blikjes, of oude tijdschriften.

11.jpg

Ik ben 21 jaar, woon in Amsterdam en begin komend jaar aan mijn afstudeerjaar aan de richting illustratie op de kunstacademie in Utrecht. Mijn werk is vooral geinspireerd op het dagelijks leven om mij heen. Of het nu om iets kleins gaat zoals duifjes in het park of grote thema's als recycling en duurzaamheid, ik haal overal inspiratie uit en leg dat met mijn werk graag vast. Geinspireerd op mijn (uit de hand gelopen) verzameling oude landschapsfoto's en -schilderijtjes, ontstond dit bergmeer. Deze collage is grotendeels gemaakt met 'rest'knipsels van een ander project. Door gebruik te maken van restvormen ontstaan er onverwachtse vlakken en composities. Dat verrassingelement vind ik leuk aan deze manier van werken.

13.jpg

Mijn naam is Vitajoy Bresser en ik ben geboren en getogen in Amsterdam oud-west. Op 29-09-1996 kwam ik ter wereld boven de EkoPlaza in dan Jan Pieter Heije straat. Het werk wat ik heb opgestuurd is geïnspireerd op de altijd in mijn visie ‘structurele chaos’ die er in Amsterdam te voelen is. Structurele chaos in een heerlijke stad met leven, kleur, drukte, rust, alles tegelijk. Ik heb dit proberen uit te drukken in beeld. Afgelopen jaar heb ik de oriëntatie cursus gevolgd op de Gerrit Rietveld academie en dit jaar besloten om zelf verder te gaan met het ontwikkelen van mijn ideeën, omzettend in beeld. Ik werk het liefst met veel kleur, werk ik intuïtief en kan ik de hele dag bezig zijn met schilderen.

PLAKBAND POSTERS (7).png
copy_724708101.png
14.jpg

In daily life I like to stay inspired: I hang out with my friends, party around, build tents in my living room, do my make up and never stop dressing up ! My surrounding is my best starting point when I start creating . And I also work to make money . Artist got to eat. I am 25 years old. There is nothing special I want to achieve with my art. I enjoy the process of it a lot , the research, the making, the end result and sharing it after with an audience and then do it again.

PLAKBAND POSTERS (6).png
9.jpg
copy_724708101.png

Ik ben 23 jaar en ik ben net afgestudeerd in de richting beeldende kunst.
Geïnspireerd door elementen uit het dagelijks leven, zoek ik naar beelden die tussen het reële en het surreële in hangen. Ik plaats dingen in een andere context en voeg vervreemdende elementen toe om mijn eigen droomwereld weer te geven. Met verwijzingen naar de jaren '60 en '70 kan mijn werk nostalgisch aanvoelen en worden vervlogen tijden verweven met het heden. Mijn werk bestaat uit fotografie, sculpturen of een mix hiervan. Ik werk zowel voor mijzelf als in opdracht. Ik zou mij graag verder ontwikkelen, mijn werk vaker exposeren en leuke samenwerkingen aangaan.

12.jpg

Mijn naam is Estebe, 17 jaar oud. Ik ben een basketballer, lezer en kunstenaar. Naast mijn dagelijkse gewoontes doe ik mee aan dit project om mijn werk te laten zien. Volgend jaar wil ik graag naar de kunstacademie dus ben ik bezig mijn portfolio uit te breiden. Ik wil mijn werk daarom aan zo veel mogelijk mensen laten zien en ben benieuwd wat voor feedback ik erop krijg!

PLAKBAND POSTERS (6).png
16.jpg
15.jpg

Josephine van Schaik is 27 jaar oud en is werkzaam als muzikante / componiste onder de naam ‘Josephine Odhil’. Op dit moment is ze hard bezig met de release van haar debuutalbum.

Luister hier naar haar twee singles 'Fly On The wall' en 'Be Your Better Self'.

Naast haar muzikale bezigheden is ze ook actief als illustrator. Ze helpt anderen met het vinden van een passende visuele stijl en ontwerpt afbeeldingen en logo’s in opdracht. Ook illustreert ze de cover art en merchandise voor haar eigen muziek. Met haar eigen illustraties wil ze haar muzikale wereld versterken en zo de beleving voor de luisteraar/toeschouwer vergroten.

PLAKBAND POSTERS (6).png
PLAKBAND POSTERS (3).jpg
PLAKBAND POSTERS (7).png
PLAKBAND POSTERS (7).png
bottom of page